Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@04:44:33 GMT

ايران پس از 3 زلزله ويرانگر

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۷۴۸۸۵

ايران پس از 3 زلزله ويرانگر

خبرگزاري آريا- عضو هيات علمي پژوهشگاه بين‌المللي زلزله‌شناسي و مهندسي زلزله در توصيف روند توجه به مديريت بحران و کاهش آسيب پذيري در مقابل زلزله گفت: بعد از رودبار و منجيل رشد، بعد از زلزله بم ضعف و بعد از زلزله کرمانشاه حساسيت رسانه ها را تجربه کرديم.
به گزارش خبرگزاري آريا، فريبرز ناطق الهي با بيان اينکه کشور در 30 سال اخير سه زلزله مهم رودبار و منجيل، بم و به تازگي کرمانشاه را پشت سر گذاشته است، اظهار کرد: زلزله رودبار و منجيل موجب شد تا حرکتي بسيار قوي در حوزه زلزله شناسي و مهندسي زلزله آغاز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين رخداد حمايت هاي خوبي از جمله از سوي وزارت علوم را به همراه داشت. البته، بعد از يک مدت تنش ها کاهش يافت و اقدامات شکل معمول به خود گرفت. مردم مطالباتشان از دولت براي شهر ايمن کم تر شد و دولت مردان هم بودجه را به ساير بخش ها اختصاص دادند.  
عضو هيات علمي پژوهشگاه بين‌المللي زلزله‌شناسي و مهندسي زلزله با اشاره به تاثيرات زلزله بم در تغيير نگرش مديريت بحران در کشور، عنوان کرد: زلزله بم بدترين اتفاقي بود که در يک شهر بزرگ سکونت گاهي مي توانست رخ دهد و تبعات آن هم بسيار سنگين بود و تقريباً شهر نابود شد. در آن زمان هم حساسيت هايي ايجاد شد و حرکت هايي شکل گرفت اما رشد مثبتي که بعد از زلزله رودبار و منجيل داشتيم بعد از زلزله بم منفي شد. به اين معني که علايق مردم کم تر شد، بودجه ها کاهش پيدا کرد و دولت مردان هم کمي واکسينه شدند. شايد مسئولان به اين نتيجه رسيدند که زلزله مي شود و بعد از آن شهر را بازسازي مي کنيم.

بعد از زلزله بم قافيه را باختيم
ناطق الهي ادامه داد: در اين دوران در مراکز تحقيقاتي هم عقب افتاديم و باختيم. زلزله کرمانشاه نيز اين موضوع را تقويت کرد اما اتفاقي که در اين زمين لرزه افتاد اين بود که فضاي مجازي نقش بسزايي بازي کرد و موجب شد تا مسئولان مجبور به پاسخگويي شوند.
وي در توصيف روند توجه به مديريت بحران و کاهش آسيب پذيري در مقابل زلزله تاکيد کرد: بعد از رودبار و منجيل رشد، بعد از زلزله بم ضعف و بعد از زلزله کرمانشاه حساسيت رسانه ها را تجربه کرديم.
ناطق الهي ادامه داد: نکته اي که بايد از زلزله هاي قبل ياد مي گرفتيم و نگرفتيم اين بود که يک فرصت طلايي داشتيم تا شهرها را ايمن کنيم و بودجه هايي را به کاهش آسيب پذيري، بالابردن آمادگي و سامان بخشيدن به سيستم مديريت بحران اختصاص دهيم. حقيقتاً، در همه اين موارد بد عمل کرديم.
اين استاد دانشگاه با انتقاد از حضور انگشت شمار افراد دانشگاهي در امر مديريت بحران عنوان کرد: يک سري از نيروهاي ستادي که در زمان جنگ سوابق بسيار خوبي داشتند حين بحران و مسائل لجستکي به موضوع ورود کردند که اتفاق خوبي بود. اما مديريت بحران در 90 درصد موارد به برنامه ريزي هاي قبل از بحران بر مي گردد.
ناطق الهي گفت: اشتباهي که بعد از زلزله بم رخ داد اين بود که عملاً هر فرد بدون توجه به تخصص مدير بحران يک استان شد و کارها از دست رفت. نمونه اين مورد را در زلزله کرمانشاه ديديم. اگرچه با امکانات موجود بهترين خدمات داده شد اما در نظام ارزيابي کلي، عملکرد بسيار ضعيف بود.
وي در پايان تصريح کرد: ما فرصت طلايي را از زلزله رودبار و منجيل تا بم از دست داديم و بدتر از آن از بم تا به امروز هم فرصت ها را سوزانديم. به نظر مي رسد دولت مردان مسائل را ساده انديشانه ديدند و به همين دليل امروز با يک زلزله 5 ريشتري در بيرون تهران غافلگير شدند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۷۴۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی فارس

غلامرضا غلامی گفت: بارندگی شب گذشته علاوه بر اینکه رحمت به مردم فارس عنایت کرد، اما به دلیل حجم زیاد بارش‌ها برخی از راه‌های روستایی در شهرستان نورآباد ممسنی را تحت تاثیر قرار داد و سازمان راهداری و فرمانداری شهرستان در تلاش برای ترمیم این راه‌ها هستند.

او همچنین از خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی استان خبر داد و گفت: برخی از مزارع خوشه‌های گندم و محصولات دیگر نیز دچار خسارت شدند و برخی از اراضی کشاورزی هم به دلیل حجم و شدت بارش‌ها دچار فرشایش و آسیب شدند.

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس از کشاورزان خواست تا برای خسارت خود به سازمان جهاد کشاورزی و ستاد مدیریت بحران استان مراجعه کنند تا در صورت تخصیص اعتبار خسارت‌ها پرداخت شود.

غلامی بیش‌ترین میزان بارش‌ها را در شهرستان‌های اردکان سپیدان با ۵۶۰ میلی‌متر، نوآباد ممسنی با ۵۲۵ میلی‌متر و در نهایت شهرستان فیروزآباد با ۴۲۸ میلی‌متر اعلام کر و گفت: این توده هوا امروز عصر از استان خارج و شهر‌های جنوبی را در برخواهد گرفت.

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس در ادامه بیان کرد: بارندگی‌های اخیر برای سال زراعی جاری یک عیدی خوبی بود و امیداواریم مسئولان برای امسال برنامه‌ریزی کنند تا این بارش‌ها را با انجام کار‌های آبخیزداری از جمله ایجاد بند‌های سنگی و ملاتی، بانکت بندی و کاشت گونه‌های گیاهی کم آب‌بر نگذاریم این حجم آب از استان خارج شود.

غلامی تصریح کرد: خوشبختانه رعد وبرق دیشب تلفات جانی را در برنداشته، اما عشایران شهرستان ممسنی برنامه زمانبندی کوچ را رعایت نکردند و دچار مشکل شدند و هلال احمر استان در حال امدادرسانی به آنهاست.

او اعلام کرد: در حال حاضر تمامی جاده‌های فارس باز و تردد روان است و آبگرفتگی معابر را در سطح شهر شیراز گزارش نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ مدیریت بحران، محتمل‌ترین نتیجه سفر
  • کارگروه چابک و اثرگذار برای کاهش نرخ بیکاری
  • درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ ماموریت دیپلماتیک مدیرکل آژانس در روزهای طوفانی منطقه/ مدیریت بحران؛ محتمل ترین نتیجه سفر
  • هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها در تهران
  • هشدار مدیریت بحران برای تهرانی‌ها
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • گزارش آخرین وضعیت سیل در خراسان‌جنوبی 
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی فارس
  • هشدار مدیریت بحران استانداری برای تردد در محور خوسف_قلعه زری
  • هشدار مهم مدیریت بحران استانداری